Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lichen sclerosus og bruk av Zoloft

Spørsmål

Hei. Jeg er under utredning for Lichen sclerosus i underlivet. Så har jeg samtidig begynt på medisinen Zoloft mot angst og depresjon. Jeg vet at denne medisinen kan gi tørre slimhinner, og dette merker jeg godt, da i nese, munn og UNDERLIV. Det jeg lurer på er om bruk av Zoloft kan forverre Lichen sclerosus, eventuelt fremprovosere den raskere hvis jeg nå har den latent? Jeg har spurt både psykiater som skriver ut medisinen og gynekologen som utreder meg for Lichen, men de uttrykker begge to usikkerhet rundt det. (Grunnen til at utredningen av lichen tar litt tid, er fordi jeg har vært gravid under forløpet, og utredningen stoppet da.)

Kvinne 37
Svar

  

Lichen sclerosus (et atrophicus) er en kronisk hudsykdom som kan være lokalisert til vulva (det ytre kjønnsorgan). Jeg er ikke kjent med at bruk av Zoloft kan påvirke/fremkalle tilstanden, men hvis man går igjennom beskrevne bivirkninger ved bruk av Zoloft, så er ‘atrofisk vulvovaginitt’ beskrevet som en sjelden bivirkning (hos 0,1-1 promille av brukerne).

Man stiller vanligvis diagnosen lichen sclerosus ved å inspisere huden og ved å ta en hudprøve i lokalbedøvelse. Om det mikroskopiske bildet er annerledes hvis det er en legemiddelbivirkning, vet jeg ikke.

Jeg håper det var svar på ditt spørsmål?

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-