Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Langvarige blødninger etter en tidlig spontanabort

Spørsmål

Hei. Jeg har spm om en tidligere spontanabort og blødninger. I mai fikk jeg blødninger som varte fra 17-20 og kom tilbake 25-27. Ved HCG måling og en gynekologisk undersøkelse ble det konkludert med en spontanabort (ca uke 5). Under disse blødningene så jeg lite klumper eller lignende. Jeg blødde igjen 22-25 juni. Jeg fikk en lenger sammenhengende blødning fra 5-11 juli og nå blør jeg igjen fra ca 19/20 og pågår enda. Nå observerer jeg mer klumper og lignende enn de tidligere blødningene. Kan alle disse blødningene ha sammenheng med spontanaborten i mai? At kroppen jobber med dette enda? Ved den gynekologiske undersøkelsen så alt fint ut, men det viste tegn til at det hadde vært en graviditet. Hun sa da at hun ikke så noen rester. Jeg og samboer forsøker å bli gravid, men har ikke hatt samleie som passer overens med at jeg skal ha blitt gravid igjen og hatt en ny spontanabort. Er det normalt med flere blødninger etter en spontanabort? Og at det ses mer klumper så lenge etter? Jeg blir veldig usikker pga så mange blødninger og man blir selvfølgelig noe bekymret. Håper du kan gi meg noen svar på dette eller anbefaling om hva jeg skal gjøre.

Kvinne 32
Svar

  

Etter en abort vil den normale syklus ganske fort ta seg opp igjen, og neste menstruasjon kan forventes etter 4-6 uker, litt avhengig av hvor langt graviditeten var kommet. Jeg ser at du bruker Letrozol for å stimulere eggløsningen. Kan det bety at du har tendens til uregelmessig syklus?

· Kan alle disse blødningene ha sammenheng med spontanaborten i mai? Svar: det er lite sannsynlig

· At kroppen jobber med dette enda? Svar: kroppen innstiller seg fort på å komme i orden igjen med ny mulighet for graviditet, den ‘glemmer’ aborten

· Er det normalt med flere blødninger etter en spontanabort?  Svar: det er ikke vanlig

· Og at det ses mer klumper så lenge etter? Svar: en rikelig blødning vil ofte inneholde klumper

Legen har ikke sett rester og du mener at det er umulig at det kan være ny graviditet. Jeg synes likevel at du skal ta en graviditetstest. Jeg foreslår at du får en ny sjekk hos din gynekolog. Du har muligens behov for en kort kur med provera for å få en normal menstruasjon, før du evt. igjen begynner med Letrozol.

Lykke til, vennlig hilsen Mette