Kviser etter Marvelon

Spørsmål

Jeg sluttet med p-piller (Marvelon) for over et halvt år siden, og har etter det fått fryktelig fet og uren hud med mye kviser. Det er tilogmed verre enn da jeg var tenåring. Er dette vanlig, er det en overgangsperiode, og hvor lenge er det evt. vanlig at en slik overgangsperiode varer? Eller er det rett og slett mitt normale hormonnivå som gir slike virkninger?

Kvinne, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Du nevner at du hadde hudforandringer i ten-årene og før du startet med Marvelon. Da vil dette komme igjen når du slutter. Marvelon motvirker både øket hårvekst og kviser. Når du slutter med p-pillen, kan hormonsystemet forbigående komme litt i ubalanse, eller altså bli som før.
Du kunne gå til lege og få tatt en hormonanalyse med blodprøve.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn