image: Kul over navlen, brokk?

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kul over navlen, brokk?

Spørsmål

Jeg har blødd stort sett siden fødsel i februar 2020. Det var keisersnitt og jeg slet med vondt i lang tid, å har enda vondt på høyre side, spesielt under menstruasjon. Til vanlig blør jeg noen dager frisk blod, så går det over i brunt gammelt blod, så kan det holde opp en dag eller to. Så på'n igjen med ferskt blod. Slik har det vært siden jeg fødte i februar. Jeg fikk satt inn hormonspiral i mai 2020. Og fortalte legen om dette. Jeg har vært til kontroll og tatt to celleprøver.

Nå er jeg henvist til gynekolog over nyttår på grunn av blødningene.

Nå over til spørsmålet mitt. Jeg har også oppdaget en kul på størrelse med en plomme cirka 2 centimeter over navlen. Den er bevegelig, men ikke sånn at den kan flyttes på. Den gjør ikke vondt. Er det noe å bekymre seg over, og skal jeg ta det opp når jeg er hos gynekologen? Blir småbekymret når jeg blør og har den kulen. Selv om celleprøven ikke viste noen celleforandring.

Hilsen småbekymret.

Kvinne 29
Svar

Godt at du skal til gynekolog for dine blødninger. Nevn også at du har smerter. Noen får underlivssmerter etter keisersnitt, uten at man kan finne årsaken. En hormonspiral medfører ofte blødningsforstyrrelser, spesielt i den første tiden. Etter 1 år vil ca. 20% ikke ha blødning.

Hvis kulen over navlen sitter midt i magen, så er det mest sannsynlig et lite brokk. Du kan vise det til legen for å få bekreftelse.

Det er ingen sammenheng mellom en slik kul og evt. celleprøver. Celleprøver viser forstadier til livmorhalskreft, ikke andre typer kreft.

Men etter din beskrivelse er kulen ikke noe du behøver å bekymre deg om.

Vennlig hilsen Mette

Illustrasjonsbilde øverst: HENADZI PECHAN / Shutterstock / NTB

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-