Kraftige mellomblødninger

Spørsmål

Jeg er 24 år og sluttet for et par måneder siden på ppiller. Fikk mensen en måned etter ppilleslutt. Etter den første mensen etter ppilleslutt har jeg hatt mensen hver 28.dag, men også hatt kraftige mellomblødninger akkurat 14 dager etter første mensendag. Disse mellomblødningene varer i 3-4 dager og er nesten som en fullverdig mensen. Jeg får da altså på en måte mensen hver 14. dag. Kan det være eggløsningsbløsning som er så kraftig? Er jeg i så fall fruktbar under disse mellomblødningene? Har gått uten ppiller før og hadde da kun slim midt mellom mensen, og ingen blødning. Hva annet kan det være? Bør jeg gå til legen? Jeg har BMI på 26 (så er litt overvektig) trener moderat, litt dårlig med kosthold.

Svar

Hei.

Dine mellomblødninger som er så kraftige at det minner om en vanlig mens, synes jeg ikke høres ut som det som kalles "eggløsningsblødning". Det pleier jo å være vesentlig mindre enn slik du beskriver dette.
Jeg synes derfor dette peker mer i retning av en hormonell ubalanse, så mitt forslag til deg er at du oppsøker fastlege evt gynekolog for å få dette utredet, slik du spør om.
Hvor fruktbar du er under mellomblødningene skal jeg ikke uttale meg om, for dersom det faktisk er (svært store) eggløsningsblødninger, så kan du være fruktbar da, men har det andre hormonelle årsaker, så kan det hende at du ikke har eggløsning da. Dette lar seg i liten grad vurderes over nett, blant annet må blodprøver / hormonverdier til å få dette vurdert, så om dette mønsteret fortsetter, så er det en ting du skal til lege for.

Ha det bra.