Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klump, smerte og sekresjon fra brystvorten

Spørsmål

Jeg har nå to ganger med noen ukers mellomrom fått en slags klump på brystvorten min. Den oppsto samme sted begge ganger, og etter noen dager sprakk den og det kom hvitt puss ut av den. Deretter forsvant den helt. Jeg har også av og til fått en smerte følelse av «strålinger» fra brystvorten og innover i brystet, og dette kun i det brystet som har fått klumper. Dette oppstår noen ganger i måneden, uavhengig om jeg har hatt en klump eller ikke. Jeg har tidligere hatt brystvorte piercinger, og da jeg hadde disse opplevde jeg ofte at det kom en væske ut av tuppen av brystvorten. Denne væsken var noen ganger klar, noen ganger hvit, og noen ganger illeluktende. Piercingene ble tatt ut ca. 1 år før jeg fikk disse klumpene. Jeg har ikke fått noen barn, dersom det er relevant. Hva tror du dette kan være? Og bør jeg få dette sjekket ut nærmere?

Kvinne 23
Svar

Hei.


Du spør om dette er noe du bør få sjekket nærmere, og det er det. Du forteller om en slags "klump" på brystvorten, og der er tidvis sekresjon fra brystvorten, og innimellom kjenner du en slags smerte som stråler innover i brystet. Da synes jeg helt klart at du skal oppsøke lege. Hovedårsak er naturligvis å utelukke ondartet sykdom i brystet, men når jeg nå nevner dette, så må du ikke mistolke dette som at jeg "tror" at du kan ha det naturligvis. Det er kun et generelt råd man skal følge ved endringer og symptoer i brystet slik du har. 


Det som har kommet ut av brystvorten kan være infeksjon, siden det var illeluktende, men det kan også være melkelignende substans, selv uten at du har vært gravid.


Følg rådet, lykke til og ha det bra.