Klump i skjeden

Spørsmål

Jeg skulle i dag sette inn en tampong. Men den gikk opp mye skjevere enn den pleier... Jeg kjente opp i skjeden med en finger, og kjente noe litt hardt ganske langt opp... Ble litt redd for at dette kunne være en tampong jeg har glemt å ta ut eventuelt for lenge siden... jeg kunne ta fingeren litt rundt den harde delen i skjeden, og den var myk utenpå. Lurer derfor på om dette bare var livmortappen...!? bekymrer jeg meg unødig?
Jeg har ikke hatt noen symtomer på tss. jeg får inn tamponger, og har ellers ingen plager, eller vondt i skjeden. Jeg menstruerer normalt... når jeg bruker bind om natten blør det også normalt.
hva tror du?!

Kvinne, 21 år

Svar

Hei!

Det er vel ganske sannsynlig at det kan være livmormunnen du kjenner, den er 2-3 cm i tverrsnitt og er myk elastisk i konsistens. Du kan bruke et speil og eventuelt en lommelykt for å se om det kan være noe annet, men mange synes det er vanskelig å undersøke seg selv i skjeden.

TSS betyr toxic shock syndrome og er en betegnelse på en kraftig og farlig infeksjon man kan få i skjeden og generelt i kroppen hvis en gjenglemt tampong blir infisert. Dette er en ganske sjelden tilstand.

Snakk med legen din og be om å bli undersøkt hvis du fremdeles er usikker på hva kulen i skjeden betyr.