Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kløe ved klitoris

Spørsmål

Jeg har vært plaget med ekstrem kløe og svie på klitoris i over en måned nå. Jeg har nylig vært hos gynekolog og tatt celleprøve, samtidig forklarte jeg problemene jeg hadde i underlivet, og legen sa at jeg ikke hadde sopp eller andre tegn til infeksjon i slimhinnene. Kløen på klitoris hadde hun ingen forklaring på, men samtidig vil jeg si at hun ikke tittet på området noe særlig når jeg var på undersøkelse. Jeg kan selv se at huden under klitoris er hvit når jeg bretter den fram litt, og det klør noe voldsomt. Jeg får også sterke smerter under samleie, så dette har vært utelukket i flere uker nå. Enkelte dager har det også oppstått rifter på huden over klitoris etter tørking ved toalettbesøk. Det svir også litt ved vannlating, og denne svien har jeg slitt med snart i et år. Jeg har oppsøkt lege flere ganger på grunn av denne svien, men de har ikke funnet tegn på urinveisinfeksjon. Jeg har også blitt testet for klamydia og gonoré dette året, selv om jeg har fast partner, men disse testene var negativ. Dette begynner å bli veldig frustrerende både for meg og min samboer, og jeg føler fastlegen min har gitt opp i søket etter svar. Det er spesielt denne kløen og svien på klitoris som plager meg mest og jeg trenger råd. Jeg vasker med nedentil en gang om dagen med kun varmt vann, og jeg bruker ikke truseinnlegg eller skyllemiddel ved vask av undertøy. Hva kan disse plagene komme av?

Kvinne 26
Svar

  

Du beskriver synlige forandringer i området ved klitoris, det kan tyde på en hudlidelse som eksem eller lichen (her finnes flere varianter). Disse hudlidelser behandles med sterk kortisonsalve. Du bør få tatt en vevsprøve av det affiserte område (i lokalbedøvelse), så du kan få en sikker diagnose.

Man kan få psoriasis i vulva (det ytre kjønnsorgan), men det vil vanligvis fremtre som et lyserødt område.

Hvis hverken fastlege eller gynekolog kan hjelpe deg, så kan du be om en henvisning til en hudlege. 

I ventetiden kan du bruke Eurax krem for å lindre kløen. Du kan også forsøke med en reseptfri, svak kortisonkrem, men ikke bruk den i mer enn en ukes tid.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-