Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kløe og utflod etter samleie

Spørsmål

hei. kona får kløe og utflod etter sex, akkurat som om det kommer sæd ut i lang tid etterpå. dette pågår i mange dager etterpå. ved bruk av kondom er det ingen plager og alt er bra etterpå. hun bruker oralcon p-pillen. hva kan det være som gjør dette. kjønnssykdommer er utelukket da vi testet oss før bryllup og ingen av oss har hatt andre partnere etterpå

Mann 45
Svar

  

Kløe og utflod (gjerne hvit og klumpet) er mest sannsynlig forårsaket av sopp og kan behandles med stikkpiller og/eller krem som kan kjøpes uten resept. Det er ikke en seksuelt overført sykdom og mannen skal ikke behandles, med mindre han selv har symptomer.

Grålig, tynn utflod som lukter som reker eller råtten fisk kan være bakteriell vaginose (BV) som skyldes en uheldig bakterieflora i skjeden. Ofte er pH høy (over 4,5). Det er heller ikke en seksuelt overført sykdom, men hyppige samleier disponerer for BV. BV behandles med antibiotikum på resept, ofte vil legen foreta en undersøkelse med mikroskopi av utflod. Partner skal ikke behandles.

Allergi over for sædvæske er beskrevet, og her er rådet forebygging med kondom, men det har dere funnet ut av. En hudlege vil evt. kunne sjekke for denne mulige årsaken. Hvis det er forklaringen, vil man muligens kunne foreta desensibilisering.

Mitt råd er å starte med sjekk hos fastlegen, og derfra kanskje henvises til hudlege.

Vennlig hilsen Mette