Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kløe og svie i underlivet

Spørsmål

Hei. De siste fire dagene så har jeg hatt plager i underlivet. Det er plager som kløe og svie når jeg tisser. De siste dagene så har svien gått litt over, mens kløen er der enda og noen ganger er det en veldig intens kløe. Opplever også at det er litt ømt der nede når jeg f.eks. skal tørke meg etter toalettet. Jeg har heller ikke fått noe mer utflod enn vanligere, og "konsistensen" har ikke forandret seg, den er ikke tjukk eller kremete. Jeg har sjekket meg for kjønnssykdommer. Først trodde jeg det var bakteriell vaginose for det har jeg hatt før, men har ikke vært borti at det klør. Kan det være noe farlig?

Kvinne 22
Svar

Hei.


Du er altså en kvinne på 22 år, som i fire dager har hatt plager fra underlivet i form av kløe og svie, inkl når du tisser. Det er også ømt når du tørker deg.

Ditt spørsmål her er om dette kan være noe farlig. 


Det er det nesten umulig å tenke seg, siden dette kun har vart i fire dager, og siden det så avgjort høres ut som et lokalt problem som enten en infeksjon i skjeden (vaginitt) av en eller annen årsak, f.eks. sopp eller bakteriell vaginose, evt mindre sannsynlig urinveisinfeksjon i tillegg, siden det svir nå du tisser.


Dette er det etter alt å dømme meget enkelt for en lege å finne ut av for deg ved en undersøkelse, så nøl ikke med å oppsøke fastlegen om dette ikke gir seg. Det dreier seg tilnærmet sikkert om en ufarlig men plagsom tilstand (jfr ovenfor) som lett lar seg behandle.


I påvente av legetime er det ikke noe i veien for at du kan forsøke Canesten stikkpiller og krem, for å se om det hjelper. Det er resepfri medisin mot soppinfeksjon i skjeden. Virker det effektivt, så har du tilnærmet bevist at det var en soppinfeksjon. Og om du ikke har sopp, og det ikke virker, så har du heller ikke gjort noe galt med å forsøke det. 


Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-