Kløe i underlivet

Spørsmål

Den siste måneden har jeg vært svært plaget av kløe i underlivet etter samleie. Området rundt skjedeåpningen er rødt, og der klør det mest, i tillegg til området rett innenfor skjedeåpningen. Problemene startet rundt den tiden jeg begynte på P-piller(yasmin), men har aldri vært så ille som det er nå. Jeg har tatt behandling for sopp to ganger, men er ganske sikker på at det ikke har noe med saken å gjøre. Det er alltid noen timer etter samleie at symptomene kommer. Det virker som om jeg reagerer på noe. Allergi?
En annen ting jeg også plages med er smerte under samleie. Det tar ikke mange minuttene før det ikke er behagelig lenger. Jeg har ikke spesielt tørr skjede.
Jeg er veldig sikker på at jeg ikke har noen kjønnssykdom, siden jeg var hos gynekologen rett før problemet startet. Kjæresten min har heller ingen kjønnssykdommer.

Sykdommer: Epilepsi
Medisiner: Tegretol Retard

Kvinne, 18 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Vel- det høres nok alikevel ut som det er en soppinfeksjon du har. Typiske symptomer på soppinfeksjon er kløe, svie og mer eller mindre utflod. Og mange jenter/kvinner som bruker p-piller er utsatt for soppinfeksjoner. Men sopp finnes i skjeden hos opp til 20 % av alle kvinner uten at de har plager. Men det kan også ha sammenheng med at du har smerter under samleie, og at faktisk slimhinnen hos deg er sår og derfor gir smerter.
Det er selvfølgelig ikke utelukket at du kan reagere allergisk som du selv er inne på-.
Uansett så synes jeg at du skal gå til din fastlege og få tatt en ordentlig undersøkelse, og fortelle om de plagene du har og din bekymring om evt. allergi.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-