Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kløe i underlivet. Sopp?

Spørsmål

Hei! Jeg opplever smerter og kløe i underlivet. Våkner på natten av at det klør. Jeg tror jeg har litt mer utflod en vanlig, men den lukter ingenting. Jeg har en fast partner. Det er heller ikke noe synlig tegn i underlivet på at kløen oppstår. Jeg lurer på om du vet hva det kan være og hva jeg skal gjøre? Jeg tenkte kanskje sopp?

Kvinne 20
Svar

  

Kløe i skjeden og ytre kjønnsorgan (vulva) hos kvinner i din alder skyldes mest sannsynlig sopp. Ofte vil det også være utflod som typisk er klumpet og hvit som cottage cheese. Vanligvis er det ikke lukt. Sopp kan oppstå etter en antibiotikakur, kan komme etter svømming hvor man sitter i våt badedrakt, men vanligvis oppstår det spontant. Det overføres ikke ved samleie, er altså ikke en kjønnssykdom. 

Andre infeksjoner er mindre sannsynlige. Bakteriell vaginose gir fiskelukt og grå, tynn utflod. Chlamydia kan gi blodig utflod. Trichomonas er mer sjelden, gir også kløe, men utflod er her skummende og gul-grønn.

Jeg foreslår at du på apoteket kjøper stikkpiller og krem, kan fås uten resept. Hvis det ikke hjelper i løpet av en ukes tid, så bør du søke lege og få en sjekk. Din partner skal ikke ta behandling, med mindre han har symptomer som kløe på penishodet. 

Smerter er ikke vanlig ved sopp, så hvis det er plagsomme smerter bør du få en underlivssjekk hos din fastlege. 

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-