Kløe etter kjønnsleppereduksjon

Spørsmål

Hei!

Jeg gjorde en kjønnsleppereduksjon forrige torsdag under sedasjon og bruker nå i etterkant Celebra 200 mg daglig + Bruldine krem som jeg smører på to ganger om dagen. I tillegg tar jeg 1 tbl Parlagin Forte ved behov. Men problemet mitt er at siste dagene har jeg begynt å klø ekstremt mye!! Egentlig føler jeg at det holder med smstillende når jeg skal ut, men nå har jeg tatt den utenom også (3 ganger daglig) fordi jeg synes den hjelper litt mot kløen. Men jeg blir svært trøtt av den. Jeg var til en lege i går fordi jeg var redd for at stingene var gått opp, og da nevnte jeg det, men hun kom ikke på noe. Hun sa stingene satt fint og at det ikke var tegn på noe sopp . Men det klør så ekstremt mye!! Samtidig så er det jo sårt. Vet du om noe som virker??Jeg ønsker ikke å dra til legen igjen..av en eller annen grunn jeg forferdelig lei meg og begynner å gråte, det føles ut som jeg får en slags angst + at jeg synes det er veldig pinlig.

Jeg har slitt med gjentatte depresjoner i mange år. Det har blitt mye bedre da. Fikk også i begynnelsen av tjueårene store prob med hukommelsen og små "blackouts". Dette kom samtidig som jeg gikk på wellbutrin, men det var den eneste som virket. Etter tre år, sluttet jeg og blackoutsene forsvant nesten helt. Jeg beg til en ny psyk da jeg flyttet og de ville utrede meg på nytt siden jeg ikke hadde vært utr (det ble bare satt en diagnose). Så jeg venter på MR og EEG og har nå ingen diagnose. Men har gjort en nevropsyk test som viser kognitive vansker; bla viuospatile, verbale evner, umiddelb/uts hukommelse. Jobber og lever slik som andre..men jeg har en del prob m. Å huske, roter noen ganger med ordene; husker ikke ordene, hva jeg skal si, bytter om på ordene. Det er litt flaut med kognitive vansker, men jeg er jo glad for at de prøver å finne ut av det. Men lurer på sånn generelle årsaker til det? Medfødte og ikke medfødte? Har alltid vært litt ukonsentrert, distre..men det var først for noen år siden jeg fikk store prob.

Svar

Hei! Om legen din ikke så tegn til infeksjon og at stingene så fint ut, er kløen ofte et typisk tegn på at såret er i ferd med å gro. Nytt bindevev dannes og denne prosessen oppleves ofte med mye kløe! Det er isåfall et godt tegn og vil gi seg i løpet av få dager. Det er ingen medisiner som virker effektivt på den type kløe, da det ikke er histaminfrigjøring som er årsaken, men små nerveender som er i ferd med å gro sammen etter kirurgien. Her gjelder det å ha tålmodighet. Ang. kognitive vansker som du utredes for er ofte dette en kombinasjon av medfødt anlegg og ervervet. Jeg har inegn kompetanse for å vurdere årsaker til dette da det ligger innenfor nevropsykologisk spesilistfelt