Klitoris

Spørsmål

Jeg har et spørsmål som jeg håper du kan svare meg på, for det plager meg veldig mye. Helt fra jeg var omtrent 7 år, klarte jeg å få orgasme. På den tiden visste jeg ikkje hva dette var, men jeg fikk orgasme ved å presse undrelivet mot et eller annet, og bevege meg litt. På den måten klarte jeg å få orgasme, uten å berøre verken klitoris eller området rundt direkte. Jeg hadde heller aldri studert underlivet mitt da, så jeg visste ikkje hvordan jeg så ut der nede (klitoris, kjønnsleppene o.l).

En dag når jeg var 11-12 år, skjedde det noe som forandret alt. Jeg og broren min lekeslåss, og mens vi lå på bakken så vart det litt mer alvor. Han dunket kneet sitt kjempehardt mot meg, og traff meg akkurat i området der klitoris ligger. Det var utrolig vondt! Jeg gikk inn på badet, og oppdaget at jeg hadde blod i trusen. Jeg vart veldig redd, men undersøkte ikke nærmere akkurat hvor jeg blødde.

Etter dette tenkte jeg mye på at noe sikkert hadde blitt ødelagt i underlivet mitt. I tiden etterpå klarte jeg heller ikke å få orgasme slik som før. Men jeg visste ikke om grunnen var at noe var ødelagt, eller om det bare var psykisk.

Først et par år senere, da jeg var omtrent 13-14 år, studerte jeg underlivet mitt med et speil for første gang. Det var da vanskelig for meg å si om alt så normalt ut, for jeg visste jo ikke hvordan det hadde sett ut før skaden! Men selv om jeg på denne tiden begynte å onanere ved å beføle klitoris, så fikk jeg aldri skikkelig orgasme.

Og slik er det fortsatt, og nå er jeg 27 år! Det kan føles godt når jeg onanerer. Men jeg føler at jeg har liten følelse i klitoris. Og samme hvor lang tid jeg bruker på å onanere på og rundt klitoris, så er det aldri nok til å oppnå orgasme. Jeg kan av og til oppleve noen svake begynnende sammentrekninger i skjeden, men aldri skikkelige - slik som før. Klitoris blir heller aldri større og oppsvulmet når jeg onanerer. Vet ikke helt hvordan en klitoris normalt ser ut. Jeg synes min er veldig liten, og ikke helt rundformet og glatt. Er akkurat som om noe av den mangler, og jeg tror ikke den ser ut helt sånn som den skal.

Dette fører til problemer også når jeg er sammen med kjæresten min. Jeg vil ikke at han skal studere meg nedentil og oralsex sier jeg nei til, i tilfelle han skal synes at jeg ikke ser normal ut. Det er heller ikke noe kjekt å aldri oppnå orgasme sammen med han, for han er veldig flink og gjør alt rett!

Så spørsmålet mitt er altså: Tror du at klitorisen min kan ha blitt skadet etter det slaget, og at jeg derfor ikke klarer å få orgasme lenger? Det er viktig at jeg får svar på dette, for det plager meg veldig - og jeg tør ikke snakke med noen andre om problemet.

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er nok klart at klitoris har fått seg et kraftig slag den gang; men at skaden skulle ha blitt så stor og omfattende som du beskriver det; høres ikke sannsynlig ut. Men det er slik du opplever det, og det er derfor viktig at noen kan se på deg og gi deg et konkret svar om klitoris ser normal ut eller ikke. Nå kan klitoris - akkurat som penis - være forskjellig i størrelse og form fra person til person - og det er nok lite trolig at din kjæreste ved oralsex vil synes at din klitoris ser "rar" ut. Men jeg vil således anbefale deg å ta kontakt med din fastlege og få henvisning til en gynekolog - kanskje helst en kvinnelig gynekolog.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-