Klamydia

Spørsmål

Hei. Jeg testet nettopp positivt på klamydia ved en urinprøve. Jeg kan si med sikkerhet at det er ca 4 mnd siden jeg ble smittet, altså ganske lenge siden. Jeg har vært helt asymptomatisk. Nå går jeg på en antibiotikakur med doxycyclin (2 tbl a 100mg i 7 dager). Det jeg lurer på er om det kan være fare for at det har utviklet seg til bekkenbetennelse, ettersom det er så lenge siden jeg ble smittet. Bør jeg også sjekke meg for dette, eller vil kuren med doxycyclin også eventuelt ta denne infeksjonen? jeg er som sagt helt uten symptomer, men bekkenbetennelse kan kanskje arte seg asymptomatisk?

Kvinne 23

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

  

Hensikten med screening for klamydia er nettopp å påvise bakterien før det blir underlivsinfeksjon med betennelse i egglederne som kan medføre sterilitet. Som regel vil slik betennelse gi symptomer i form av smerter, feber og evt. utflod, men den kan også forløpe helt uten symptomer.

Dine spørsmål:

· Det jeg lurer på er om det kan være fare for at det har utviklet seg til bekkenbetennelse, ettersom det er så lenge siden jeg ble smittet. Bør jeg også sjekke meg for dette? Svar: Undersøkelse for om du har hatt egglederbetennelse kan kun gjøres ved laparoskopi (kikkhullsundersøkelse), og det gjøres bare -iblant- ved utredning av barnløshet.

· eller vil kuren med doxycyclin også eventuelt ta denne infeksjonen? Svar: Den behandlingen du har fått er standardbehandling ved klamydia uten symptomer.

· jeg er som sagt helt uten symptomer, men bekkenbetennelse kan kanskje arte seg asymptomatisk? Svar: som sagt det kan skje. Jeg tror ikke at du har hatt egglederbetennelse, det er meget, meget sjelden vi i dag ser det.

Så ta det med ro og vær glad for at du sjekket deg og fikk behandling.

Vennlig hilsen Mette

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-