Kjønnsvorter-smitte

Spørsmål

Hei! Jeg har blitt smittet med HPV og fått et par små vorter på glans. Disse har blitt fryst, og har fått beskjed om at disse trolig er borte om 4 uker.

Det jeg lurer på er om jeg kan ha sex i mellomtiden (selvsagt med kondom), eller bør jeg helt unngå sex til vortene er borte?

Lurer også på hvor lenge er man smittebærende etter at vortene er borte?

Svar

Hei! For å være på den trygge siden bør du vente til vortene er borte. Imidlertid er smitterisiko liten etter frysebehandlingen. Det er ingen smittefare etter at vortene er borte. En stor del av befolkningen er smittet med HPV virus uten at de utvikler kjønnsvorter. Derfor er det ikke sikkert at din sexpartner vil utvikle noen synlige vorter selv om hun kan være smittet.