Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kjente livmorhalsen med en finger via anus

Spørsmål

Hei! Så jeg sier dette bare rett ut, for jeg klarer ikke å finne noen pen måte å si dette på. Jeg drev og utforsket seksuelt, og da jeg tok en finger opp i anus kjente jeg noe hardt (kunne kjennes ut som brusk, samme motstand om du skjønner hva jeg mener) som presset ned på endetarmen fra innsiden (ovenfra og innenfra) Beste måte jeg kan forklare det på er at det kjentes ut som en vegg som presset endetarm i en 110 graders vinkel. Jeg er veldig dårlig til å forklare og det kan være dette er helt normalt, men det kjentes veldig unaturlig ut og jeg lurer på om dette er noe jeg burde ta til lege? Har følt lenge nå at noen ganger når jeg skal på do, så er det noe som sperrer litt, og noen ganger får jeg ikke tømt meg i det hele tatt på grunn av det. Jeg sliter med grøt/flytende avføring, og har flere ganger observert ufordøyd mat i avføringen. Når avføring er noe fast er det tynne pølser. Har konkludert med at jeg har irritabel tarmsyndrom, da dette har pågått over lengre tid. Det ble tatt CT av magen min i januar da jeg slet med langvarende feber og smerter i magen, men de fant ikke noe. Feberen gikk over og jeg tenkte ikke mer på det. Har vært plaget med korsryggen også, og kiropraktor sa at ryggvirvel L5 «satt fast», og at det var ingen bevegelighet i den. Etter 5 kiropraktortimer fikk han knekt den opp. Når jeg får den følelsen av at noe sperrer for og jeg da presser, kjenner jeg det i korsryggen også. Dette er all informasjon jeg tror kan være relevant. Kan de ha oversett noe på ct, eller har de tingene jeg har beskrevet en naturlig og ufarlig forklaring?

Kvinne 21
Svar

Hei.


Den absolutt mest sannsynlige forklaringen på det du har kjent, er livmorhalsen din. Den ligger an mot endetarmsveggen, lett tilgjengelig for en finger, og kun med noen millimeter med vev i mellom. Den ligger omtrent en fingerlengde opp i anus.

Jeg kan dog ikke gi deg en sikker bekreftelse på dette uten å undersøke deg, selv om det er så sannsynlig at det er nesten sikkert, så om du vil ha en endelig bekreftelse på dette, kan du la fastlegen kjenne på dette, for det kan så enkelt avgjøres. Det finnes forøvrig ingenting som helst "flaut" over dette uansett, da seksualitet inklusiv utforsking av egen kropp er aldeles naturlig, og enhver lege har sett og hørt "alt" og litt til, en lang rekke ganger.


Når det gjelder dine langvarige mageplager forøvrig, så har det etter alt å dømme ingenting forbindelse med det du her har kjent, da du altså etter nesten sikkert har kjent livmorhalsen. 

Du spør om noe kan ha vært oversett på CT-bildet fra januar. Det har jeg ingen holdepunkter for å tro eller tenke noe om, så du kan nok ta for gitt at det ikke var noen sykdom å se på CT-bildet. Det kan absolutt høres ut som at dine mageplager ligger i gaten "irritabel tarm", men vil du gå nærmere inn på dette, så tar du kontakt med fastlegen din, naturligvis.


Jeg håper at svaret og informasjonen er til nytte for deg. Ha det bra.