Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan jeg bli gravid?

Spørsmål

Hei. Jeg er 31 år. Jeg og samboeren min prøver å få baby, men ikkje vellykka. Har 1 sønn fra før, og har tatt bukplastikk operasjon i 2012. Jeg og samboeren min har hatt ubeskytta sex flere gonger og ikkje blitt gravid. Kan jeg teste meg om eg kan bli gravid, og hva heter testen?

Kvinne 31
Svar

Hei.


Her skriver du ikke noe om hvor lenge dere har forsøkt, og det er poeng i slike sammenhenger. Det er slett ikke slik at det å ikke bli gravid i løpet av kort tids forsøk med ubeskyttet sex, betyr at en har noen problem med å bli gravid. Det kan være rene tilfeldigheter. Først hvis det har gått ett år med regelmessig ubeskyttet sex uten graviditet, anser man det som et mulig problem, og da kan man utredes for dette, for å se etter årsaker, og evt finne behandlingsmuligheter. Du bør naturligvis også tilse at dere har sex omkring din eggløsning. Det finnes eggløsningstester å få kjøpt på apoteket, det kan du jo evt forsøke om du vil.


Du spør om det finnes en test som viser om du kan bli gravid. Det finnes ikke noen slik enkel test, men du trenger det jo heller ikke, for du har jo allerede bevist at du er i stand til å bli gravid, siden du har født en sønn tidligere. Hvis ikke det er med din samboer nå, og dere fortsetter å ikke bli gravide, så kan det derfor heller være en naturligere ende å begynne i, å sjekke din partners sædkvalitet ved en sædprøve.


Hvis det går over ett år uten at dere blir gravide, så kan utredning for dette iverksettes, og da kan du isåfall kontakte fastlege for henvisninger til slik utredning. 


Håper det var greit svar. Ha det bra og lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-