Kan Diflucan utvikle resistens?

Spørsmål

Er plaget med tilbakevendene soppinfeksjoner. Har tidligere hatt god effekt av canesten stikkpiller, ved siste tilfelle ingen effekt av to 500mg vagitorier tatt med 3 dagers mellomrom. Fikk foreskrevet Diflucan tbl. ble umiddelbart bra. Kan man ved bruk av Diflucan utvikle resistens?

Kvinne, 31 år

Svar

Nei, det er ikke holdepunkt for at Diflucan utvikler resistent sopp, og behandlingen kan gjentas. Les ellers om "soppinfeksjoner" på vårt nettsted lommelegen.no!