Jomfruhinne

Spørsmål

Hei!
Jeg hadde samleie for første gang for to dager siden. Naturlig nok sprakk jomfruhinnen, og jeg begynte å blø. Ikke mye, men blødningen har ennå ikke gitt seg skikkelig. Er dette normalt?
Vi brukte i utgangspunktet kondom, men han tok det av etterhvert. Han kom ikke i meg (ikke utenfor heller). Er det da noen sjanse for å ha blitt gravid?

I tillegg har jeg en liten "klump" ved skjedeinngangen som er litt øm når man kommer borti den. Den har samme farge som slimhinnene ellers. Hva kan dette være?

Kvinne, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Nei - det er nok normalt å ha blødning etter første samleie - og den blødningen kan nok vare en tid. Men hvis det fortsetter, bør du ta en tur til din fastlege for bare å ta en sjekk.
Man kan nok aldri gi en 100 %sikkerhet for at man ikke blir gravid når man har samleie; selv hvor forsiktig man enn er. Men sjansen for at du er det er vel liten i og med at han ikke hadde utløsning inne i deg. Men nå er det slik at de fleste menn får noe vi kaller forsats; det vil si at noe sædvæske siver ut før selve utløsningen; og derfor kan man teoretisk bli gravid selv uten utløsning inne i deg.
Den "klumpen" du har ved skjedeinngangen er ikke godt å si hva er; men jeg går ut fra at du ikke snakker om klitoris?

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-