Jeg er redd for kreft!

Spørsmål

Vær så snill å svar! Jeg er en femten år gammel jente som i over en uke nå (flere uker, tror jeg), har jeg hatt smerter i underlivet, da spesielt på høyre side. På denne siden mener jeg også å ha kjent en kul. - tror du smertene har noe med den å gjøre? Er utrolig redd, gråter masse hver dag, men tør ikke si det til noen. Smertene er som stikking, føler meg oppblåst. Det er som om det arbeider der nede; ubehaget følger meg overalt, konstant. Dette er forferdelig for meg, har store problemer med å få sove. Er vanvittig redd for at jeg har kreft. Tror du jeg har kreft? (Hva skjer hvsi man har kreft i underlivet?) Hva skal jeg gjøre? Deprimert og vettskremt jente 15 år.

Kvinne, 15 år

Svar

Hei!

Jeg skjønner at du er bekymret. Likevel er risikoen for at du har kreft i underlivet ganske liten. Du skal snakke med moren eller faren din og be dem bestille en time hos lege til deg, eventuelt kan du kontakte legen selv.

Det må du gjøre slik at dere sammen kan finne ut av hva symptomene dine kommer av og om du virkelig har en kul der og hva den kommer av. Det er viktig for deg at du får vite hva dette er eller ikke er, slik at du slipper å bekymre deg unødig og slipper å ha det så fælt som du har hatt det den siste tiden.

Jeg er ganske overbevist om at du ikek har kreft, men du skal snakke med legen din likevel slik at du kan få sikkerhet og bli beroliget!!

Lykke til og god bedring!