Ingen mens

Spørsmål

Jeg er en jente på 22 som ikke har fått mensen enda! Har heller ikke kommet så langt i puberteten! Dette er EKSTREMT pinlig, derfor har jeg ikke turt å gjøre noe med det! Lurer virkelig på hva som kan vere galt!!!!! Utenom akkurat dette STORE problemet har jeg ingan andre plager eller sykdommer! Please hjelp meg! Håper på litt informasjon om hva som kan feile meg!

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er flere mulige årsaker til dette, og i spørsmålet ditt savner jeg noen opplysninger for å kunne si deg mer om dette.

Jeg lurer på;
- har du fått kroppsbehåring nedentil?
- har du fått utviklet bryster?
- har du hatt normal vekst i puberteten?

Mulige årsaker kan være at du rett og slett har "sen pubertet", at du har gått veldig ned i vekt i denne perioden, at det har vært mye psykisk stress, at du trener veldig mye (over 15 timer i uken), at stoffskiftet ditt er for lavt, at stoffskiftet er for høyt, at det er unormale anatomiske forhold i underlivet; livmor/skjede.

Du må uansett til lege for å få undersøkt dette nærmere, med hormonprøver og underlivsundersøkelse, dessuten kan det være grunn til å ta bilde av håndleddet ditt for å fastslå skjelettalderen. Andre undersøkelser kan være MR av hypofysen og eventuelt ultralyd av magen eller av eggstokker og kjønnsorganer.

Håper du får hjelp til dette hos legen din!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-