Infeksjoner nedentil

Spørsmål

Hei.
Glemte i begynnelsen av februar en tampong inni meg i ca. 14 dager. Oppdaget den etter samleie, da den begynte å lukte vondt. Var så flau, så jeg dro ikke til legen. Og når den kom ut så sluttet det å lukte.
Så fikk jeg i slutten av april symptomer som hørtes ut som klamydia. Vag stikking ved urinering, litt brunlig utflod og en øm klitoris. Var hos en vikarlege som sa at da måtte det nesten være klamydia. Tok en test og fikk en 5 dagers kur med Doxylin som jeg tok.
Fikk jo selvsagt sjokk da jeg har hatt samme kjæreste i 8-9 år. Prøvesvaret kom etter en uke og var negativ. Ble kjempeglad og det kjentes ut som plagene var borte.
Har hatt p-stav som jeg fjernet i slutten av mai og fikk mensen nå en måned etter at jeg fjernet den. Også nå mandag kveld fikk jeg uvi, men regnet med det var pga. av at jeg hadde frosset mye de siste dagene. Ekstremt vondt å tisse, litt varm, samt litt blod i urinen. Så dro til legen på onsdag og fikk Selexid for 7 dager. Fastlegen sa at jeg måtte komme tilbake hvis ikke plagene ga seg, at vi kanskje måtte ta ny klamydiatest. Torsdag hadde jeg fått tilbake den svake brune utfloden igjen. Men er usikker om det kan være pga. mens eller om det er det samme som i april. Blir litt panisk.
Har hatt en del mensenmurring i de siste månedene, har liksom gått og ventet på mensen. Men har ikke fått det før etter jeg fjernet p-staven. Har jo selvsagt lest litt på nett og kom over en artikkel over livmorhalsbetennelse og begynte å tenke på den glemte tampongen. Var mye som stemte der. Har også følt meg slapp, men har i vår fått påvist CMV-virus. Kan det være dette?
Dro igår til Kroatia på ferie og lurer på hva jeg skal gjøre nå?
Blir det for lenge å vente til jeg kommer hjem igjen 23.7?
Men så tenker jeg at jeg har allerede gått så lenge med, må jeg dra til lege her?

Svar

Hei.

Her er en plan over hva du kan / skal gjøre nå fremover, alt avhengig av hvordan dette utvikler seg:

Du skal for det første fullføre kuren med Selexid og se hvordan du er da. Hvis du er symptomfri, skal du ikke foreta deg noe som helst.
Hvis den svakt brune utfloden viser seg å kun være starten på en mens, skal du naturligvis heller ikke foreta deg noe.

Hvis du på tross av gjennomført kur med Selexid fortsetter å ha brunlig utflod og i tillegg får smerter i underlivet og/eller feber, så er det infeksjonstegn, f.eks. i livmoren, og da skal du til lege der du er nå for vurdering og evt antibiotikakur.
Jeg har ingen tanker om at CMV-viruset har noe med dette å gjøre.

Lykke til!