Infeksjon etter utskraping?

Spørsmål

For snart 6 uker siden fødte jeg en gutt i uke 16, en uke etter ble jeg innlagt med rester i livmor, prøvde cytotec men det kom ikke ut og endte med utskrapning. En uke etter det igjen (3 uker nå) ble jeg igjen innlagt med rester og de tok ut restene med ringtang fra livmor. Sluttet da å blø dagen etter innleggelse. I helga var jeg på sjekk av livmor og da sa hun at livmorhalsen var lukket. I går begynte jeg å blø brunt igjen, men hadde sex uten kondom (første gang siden aborten) spørsmålet er om jeg kan ha fått infeksjon etter dette eller er infeksjonsfaren over når livmorhalsen er lukket? Er så redd for at noe har skjedd igjen siden det har vært så mye tull der nede i det siste. Og er livredd for at jeg har gjort noe galt nå :(

Kvinne 31

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


En infeksjon er alltid en teoretisk mulighet, så jeg kan ikke gi deg noen absolutt garanti her over nettet, om at du ikke kan ha det, naturligvis. Men du vil ikke være i tvil dersom du har en infeksjon, så der er ingen fare for at du skal gå rundt med en uoppdaget infeksjon. For hvis det er en infeksjon på gang, så vil du få økende smerter i underlivet, tyngdefornemmelse, evt utflod, og etterhvert eventuelt feber. Og om det skjer, skal du naturligvis oppsøke lege med en gang. Er du i tvil om dette, så skal du naturligvis også oppsøke lege heller en gang for mye enn en for lite, når det gjelder slike ting.

Det er selvfølgelig også mulig at dette ikke har noen med infeksjon å gjøre, og at det kun er rester av livmorslimhinne som ble utstøtt. Kommer det ingen mer blødning, og du ikke har smerter, utflod feber eller noe, så er alt greit og du trenger ikke å foreta deg noe.

Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn