Infeksjon etter innsetting av spiral?

Spørsmål

Hei,
Jeg fikk satt inn kobberspiral en ukes tid før jul, og begynner nå å bekymre meg for om jeg har fått infeksjon etter innsetting. Har lest så mye forskjellig om hva som er vanlig i perioden etter innsetting. Jeg blør fremdeles litt hver dag, ikke mer enn at det kommer noe på papiret når jeg tørker meg, men samtidig har jeg mye mer utflod som jeg vil beskrive som slimete. Minner meg om da slimproppen gikk før fødsel, selvsagt i mindre skala. Utfloden varierer mellom helt blank, til noe blodig med ferskt blod og tidvis litt mer brunaktig, regner med at det er gammelt blod. Ingen lukt. Er klar over at man kan blø litt uregelmessig den første tiden, så dette bekymrer meg forsåvidt ikke så mye, er mer utfloden jeg føler er utenfor normalen. Har tidvis litt verkende smerter i det generelle området rundt livmor/eggstokker. Ingen andre tegn på infeksjon i kroppen som feber etc. Det ble tatt ultralyd ved innsetting og spiralen satt som den skulle, men leste i pakningsvedlegget at man skal tilbake til legen etter en stund og sjekke om alt er i orden, noe jeg ikke fikk noen informasjon hos. Spiralen er satt inn hos gyn.

Jeg er så klart redd for infeksjon og evt senvirkninger i forhold til en ny graviditet, og lurer på om dette er normalt eller om jeg burde kontakte gyn igjen da dette har pågått nå i ca en måned?

Takk for svar.

Svar

Hei.

Det kan godt være at det du beskriver her er forventede normalreaksjoner etter innsetting, men samtidig kan ikke jeg kategorisk utelukke muligheten for infeksjon her over nettet, uten undersøkelse m.v.
Derfor synes jeg at du skal kontakte gynekologen igjen nå, ja. Du kan jo starte med å ringe gynekologen og forklare situasjonen og symptomene, så får gynekologen vurdere om du bør til time og undersøkelser, eller om du skal se det an videre.

Så konklusjonen min her blir altså et slikt "ja for sikkerhets skyld"-svar.
Lykke til.