Herpes eller sopp?

Spørsmål

min samboer trodde hun hadde fått sopp av en atibiotikakur hun hadde fått mot bronkitt. i dag fikk hun beskjed av legen at det var herpes, hun klødde å hadde små sår. er dette virkelig tilfeller, vi hadde sex mens hun gikk på kuren, eller har hun fått dette ved å være utro?

Relevante sykdommer/medisiner: herpes av antibiotika?

Mann, 36 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

For sikker diagnose av herpes krever jeg sikker påvisning av viruset ved dyrkning. Hvis dette ikke foreligger, stiller jeg meg skeptisk. Soppinfeksjoner kan ligne på herpes, spes. hvis det er kløende utslett. (Herpesutslett
s v i r mer enn det klør).
Det finnes 2 hovedgrupper av seksuelt overført herpesvirus: HSV 1 og HSV 2. Type 1 var tidligere mest vanlig ved "forkjølelsessår" i ansikt, men grunnet endret seksuell adferd, er dette nå det vanligste ved genitale infeksjoner. Viruset kan ligge latent i flere mndr./år før det kan gi betennelse, ved f. eks. stress eller andre endringer i tilværelsen. En aktuell, fersk herpesinfeksjon er derfor ikke bevis for utroskap.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-