Herpes eller sopp?

Spørsmål

Hei. For en tid tilbake hadde jeg ubeskyttet sex med en gutt. Ca en uke etter samleiet fikk jeg et kløende kviseliknende utslett i ene lysken. Kvisene så ut som små væskefylte blemmer. Disse blemmene sprakk og ble til sår. Jeg verken så eller kjente blemmer på selve kjønnsorganet- kun i ene lysken(langs hele hårkanten).Gikk til legen. Han mente jeg hadde en soppinfeksjon, og gav meg en salve. Det ble ikke tatt herpesprøve, da legen mente det ikke var nødvendig. Selv går jeg rundt med en redsel for å ha fått herpes. Har ikke hatt tilbakefall. Hva tror du? Kan det være herpes selv om blemmene bare kom i ene lysken? Hva bør jeg gjøre? Glad for svar!

Kvinne, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er ikke lett å svare på dette uten undersøkelse. Det typiske for herpes er sviende sår etter at blemmene har sprukket. Soppinfeksjoner er mer diffust utbredt og vil som regel klø.
Det er nå mulig å ta blodprøve og sende til Folkehelsas laboratorium i Oslo for å se om en har eller har hatt herpes, og om det er type 1 eller 2 (selv om det i seg selv har liten betydning). Dette er sikkert noe fastlegen din kan ordne med.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-