Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hei

Spørsmål

Hei Jeg er gravid (8 uker), og hadde vi hadde i utgangspunktet tenkt oss på en storbytur i påsken. Men det var helt til jeg leste artikkelen din om flyreise og graviditet. Jeg hadde sist graviditet en MA i uke 9. I tillegg opplever jeg småblødninger i dette svangerskapet (kun to tørk blod stadig vekk, slik har det vært siden konstatert graviditet). Jeg vil da være 11 uker + 4 dager når den aktuelle flyreisen er. Hvis jeg tolker det riktig, er det slik at vi bør avlyse påsketuren som innebærer en 2-timers flytur? Er det slik tror du, at det er "trygt" i igjen i uke 13-14 (slik at vi eventuelt kan skyve på turen og ta den til våren i stedet)?

Kvinne
Svar

Graviditet er ikke noe hinder for en så kort flyreise, og dette må jo være innenfor Europa, så det er ikke risiko for noen tropesykdommer. Husk de vanlige forholdsreglene for å unngå toxoplasmose: Ikke spise rått kjøtt og rå salat. 

Du bør finne ut hva blødningnene kommer av. Viser ultralyd at morkaken er normal? Hvis det er noe galt med morkaken kan det være påroblematisk å fly. Men om alt er normalt synes jeg ikke dere trenger å avlyse eller utsette reisen.