Grønn utflod fra brystet

Spørsmål

Mitt yngste barn blir 4 i oktober. Jeg har ammet. Når jeg klemmer på mitt ene bryst, kommer det en mørkegrønn væske fra det, luktfri, og det renner langt mer villig når jeg klemmer på dette brystet enn fra det andre, hvor det kun kommer litt, og hvit væske.

Jeg kan ikke kjenne noen kuler i noen av brystene, ei heller har jeg smerter utoer sårhet i forbindelse med perioden.

Jeg ønsker å vite om dette er ufarlig, eller om dette er noe jeg burde sjekke videre hos min fastlege. Jeg er ikke så glad for å gå til legen med sånne småting, om det ikke er grunn til det........

Kvinne, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

For å svare på spørsmålet ditt sakser jeg litt fra brystkreftsenteret vårt:
"Væsking fra brystvortene er oftere et tegn på en godartet tilstand enn på brystkreft. Væsken kan være klar eller gul, melkeaktig, brun, gulgrønn eller tydelig blodtilblandet. Noen medikamenter kan også forårsake væsking fra brystvortene.

Det er ganske vanlig at middelaldrende kvinner har litt væsking fra brystvortene. Denne kan ha flere farger og konsistenser, og er som regel ufarlig. Men i noen få tilfeller kan væskingen skyldes en ondartet svulst. Derfor bør det gjøres en skikkelig undersøkelse hos legen for å utelukke dette.

Væske fra brystet på grunn av en ondartet svulst er nesten alltid blodtilblandet. Dersom det blir påvist blod, skal det alltid gjøres full trippeldiagnostikk (dvs mammografi, celleprøve og ultralyd). Selv ved blodig sekresjon er det bare i rundt 5 % av tilfellene at man finner at dette skyldes en ondartet tilstand.

Under amming, særlig i starten, er det ikke uvanlig med striper av blod i melken. Dette er ufarlig og trenger ingen spesiell undersøkelse."

Altså; mest sannsynlig er dette godartet, men var du min kone ville jeg ikke nøle et øyeblikk med å be deg undersøke dette hos lege. En mammografi vil være grunn til å gjøre for at du skal slippe å bekymre deg videre om dette.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn