Graviditet etter fjerning av livmor, er det mulig?

Spørsmål

Hei Jeg har et spørsmål angående full hysterektomi, samt fjerning av eggstokker og tuber. Er det mulig å bli gravid etter et slikt inngrep? Da tenker jeg også på ektopisk graviditet? Har lest at enkelte spontanaborter kan forløpe seg uten blødninger. Er noen år siden jeg fikk utført dette inngrepet hvor «alt» ble fjernet. Noen måneder senere opplevde jeg «takvise magesmerter»/kramper/kynnere som kan ligne det jeg tenker at rier/kynnere må føles ut som. Disse smertene kom med jevne mellomrom, f.eks hvert 15., 10., 5. minutt osv.! I tillegg opplevde jeg en slags «murring» i skjeden og en følelse av å «måtte presse». Opplevde imidlertid ingen blødninger, og neste morgen var alt som normalt igjen. Oppsøkte derfor ikke lege på dette tidspunktet. Min frykt er at dette kunne ha skyldtes graviditet/spontanabort o.l. Har for øvrig ikke opplevd noen blødninger i ettertid heller. Tilleggsopplysninger: aldri vært gravid. Dette skjedde ca. 4 måneder etter inngrepet, og ikke opplevd lignende i ettertid. Mener jeg har opplevd noe lignende før (altså takvise kramper, men ikke den følelsen i skjeden med behov for å presse), dog i vesentlig mindre grad. Ikke 100% sikker. Smertene var for øvrig ikke ekstremt sterke, men svært ubehag. Også alltid hatt veldig angst for graviditet og alt som har med slikt å gjøre. Var heller ikke særlig seksuelt aktivt på dette tidspunktet, med unntak av bare ett tilfelle noen uker/mnd før denne opplevelsen.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er beskrevet ‘graviditet utenfor livmor’ etter at det er utført hysterektomi (fjerning av livmoren), men det har da vært en graviditet som var på vei ned gjennom tuben (egglederen), ned mot en livmor som så var fjernet. 

Hos deg hvor eggleder og livmor ble fjernet, så har det ikke vært mulig. I de senere årene er man nøye med også å fjerne egglederne sammen med livmoren, da det kan oppstå kreft i egglederne.  Man kan ikke få blødninger når livmoren er fjernet, og når eggstokkene er fjernet så fjernes mulighet for graviditet. Uten egg kan det ikke oppstå graviditet. Kramper og nedtrykk med behov for å presse kan ha kommet fra tarmen. Kanskje i forbindelse med forstoppelse?  

Så frykt for graviditet kan du bare glemme, det er ikke mulig.  

Vennlig hilsen Mette

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-