Gravid?

Spørsmål

Hei, jeg og kjæresten min hadde sist samleie for 1 uke siden og hun går på P-piller. Vi hadde samleie helgen før der også. Hun sier hun kjenner murringer i magen og korsryggen, men hun har tatt 2 graviditetstester og begge er negative. Er det noe vi kan gjøre for å være 100% sikker på svaret vi får? Hun vet heller ikke når hun skal ha mensen pga p pillene. Er det noe annet som kan gi disse symptomene? Jeg setter stor pris på hvis du kan gi meg litt informasjon rundt dette.

Mann 19

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

  

Jeg forstår ikke helt din bekymring. Murring i mage og korsrygg er ikke tegn på graviditet, og ved bruk av p-pille er det meget god beskyttelse mot graviditet, iallfall hvis pillene tas korrekt. Dessverre forteller du ikke hvilke type p-piller hun bruker og på hvilken måte de brukes.

Minipiller med kun en type hormon (desogestrel) tas uten pause og hos en tredel blir menstruasjonen borte.

P-piller (som inneholder to hormoner) kan enten tas syklisk, dvs. tre uker med pille og en uke uten pille. I den pillefri uken vil komme en menstruasjon. Ved graviditet vil denne menstruasjonen ikke komme.

P-piller kan også tas uten pause og da vil menstruasjonsblødningene utebli hos de fleste.

Uansett bruk av p-pille eller minipille. Så vil graviditetstester gi utslag, også hvis det inntrer graviditet under bruk av p-pille.

Så var det mulige årsaker til vondt i ryggen. Her er det mange muligheter, men det er ikke noe gynekologer har stor ekspertise i. Da må du legge spørsmålet til allmennlege. Du bør også komme med mer opplysning om varighet, hvor de sitter, om de stråler ned i benet, hvordan det er med vannlating eller avføring. 

Underlivsbetennelse (egglederbetennelse) kan gi smerter lavt i magen, iblant også i ryggen. Hvis hun har testet seg for klamydia, så er risikoen liten. Det vil vanligvis også være feber og utflod ved underlivsbetennelse.

Jeg håper at dette var beroligende mht. frykt for graviditet.

Vennlig hilsen Mette

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-