Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Gravid?

Spørsmål

­Hei :)
Jeg har bare fått negative tester, men lurer på om jeg er gravid likevel.
Jeg sluttet på p-piller for over 3 mnd sidem ,u fikk mensen en uke etter jeg sluttet men har ikke hatt mensen siden. Var på ultralyd for ca 4 uker siden på grunn av store smerter i underlivet. Legen fant ingenting men sa him såg at folikkene hadde begynnt å vokse så jeg kom til å få eggløsning i nærmeste fremtid.
De siste 10 dagene har jeg hatt utrolig ømme bryster , brystene har også vokst mye , jeg har nesten konstant halsbrann og kvalme , jeg har oså hatt mye stikkinger i underlivet , smerter i korsryggen, hyppig dobesøk og veldig hard mage.
Kan alle disse symtomene bare være en kommende mens?
Eller tror du jeg er gravid ? Jeg vet jo ikke når jeg har hatt eggløsning så jeg vet jo heller ikke når jeg har ikm ...

Svar

Hei! Graviditetstester er veldig sikre. Dvs at dersom testen er negativ og utført på korrekt måte, vil svare være korrekt ved ca forventet menstruasjonsdato. Du vet ikke når denne er, men fikk oppgitt at du for 4 uker siden hadde folikler som var modne for eggløsning. Gitt at det skjedde rundt denne tiden pluss noen dager, så er spørsmålet: når har du tatt testene? Dersom det er gjort helt nylig, bør testen være sikker og svaret riktig. Alle symptomene som du beskriver kan godt være premenstruelle symptomer. Det avgjørende er altså på hvilke tidspunkt testene er ble tatt.