Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Gravid etter spontanabort?

Spørsmål

Jeg fikk på tidlig ultralyd beskjed om at jeg hadde hatt en tidlig spontanabort, og da fikk jeg beskjed av gynekologen at han anbefalte å vente en syklus med å prøve å bli gravid igjen slik at kroppen får kommet seg igjen. Over helgen var jeg inne og hadde en medisinsk abort, og da sa sykepleieren min at det var større sannsynlighet for at jeg kunne spontanabortere igjen hvis jeg ikke ventet en suklus. Stemmer dette? Nå har det gått 4 uker siden aborten, jeg blødde i kun 1 dag etter behandlingen. Etter 3 uker var det antydning til blod i trusa, men det kom ikke mer enn et par dråper, så regner ikke med dette var mensen. Nå etter 4 uker har jeg tatt graviditetstest og den er negativ. Jeg føler jeg fin både psykisk og fysisk, må jeg allikevel vente på mensen før vi kan prøve å bli gravide igjen? Jeg er 30 år, god fysisk form og tar folsyre, og har gjort det i 6 mnd.

Kvinne 30
Svar

  

Det er dessverre slik at 15-20% av alle svangerskap (og kanskje enda flere) ender med spontanabort. Sannsynligvis på grunn av feil ved fosteranlegget. Rådet om å vente til det har vært en normal syklus med menstruasjonsblødning før nytt forsøk på igjen å bli gravid har ikke hold i vitenskap, men ‘sund fornuft’. At det kan være lurt at gammel livmorslimhinne er renset ut og en ny har vokst opp? Før vi hadde ultralyd, var det av betydning at man hadde en normal menstruasjon å gå ut fra, når man skulle vurdere svangerskapets varighet. Nå ordnes det med ultralyd.

Så det med å vente er nok mest en myte. Det er opp til deg å ta avgjørelsen. Lykke til, det er mer enn 80% sjanse for at det går bra neste gangen.

Vennlig hilsen Mette 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-