Gravid etter spontanabort

Spørsmål

Hei. Jeg gikk gjennom en missed abortion forrige uke. Ble oppdaget på tidlig ultralyd i uke 13. Ble innlagt på sykehus 2 dager etterpå for medisinsk abort med cytotec. Måtte få 8 tbl, men ingenting skjedde. Ble hjemsendt og blødde masse påfølgende natt. Embryo kom ut iløpet av natten. Kom inn på sykehus dagen etter og fikk 2 nye tbl. Fikk dra hjem. Lege så at livmora hadde tømt seg, men kunne fortsatt komme noe rester. Det jeg lurer på er om når jeg kan forsøke å bli gravid igjen. Husker ikke helt hva lege på sykehus sa. Men mener han sa etter 4-6 sykluser. Dette føles veldig lenge. Ser flere får råd om å vente til etter en normal syklus. Jeg hadde ingen komplikasjoner som gjør at jeg må vente så lenge. Er det større risiko for en ny spontanabort om jeg forsøker for tidlig?

Kvinne 31

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Uten at vi har vitenskapelig dekning for rådet, så anbefales det å vente med å forsøke ny graviditet til det har vært en normal menstruasjon etter aborten. 

Tankegangen er at livmorslimhinnen etter graviditeten da er renset ut og en ny har dannet seg. Det med 4-6 sykler må bero på en misforståelse. Så sett i gang når du har hatt første menstruasjon. Lykke til, vennlig hilsen Mette

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn