Gjenglemt tampong?

Spørsmål

Jeg har brukt tampong, og har vært usikker på om jeg har tatt den ut eller ikke, klarer ikke å huske dette. Har hatt sex
etter det. Lurte derfor på hvordan jeg kan vite om jeg har en gjenglemt tampong?
Tenker siden jeg har hatt sex i tileg så er jeg så redd for at tampongen har glidd så langt inn at
jeg ikke kjenner den lenger. Men er det symptomer eller noe signaler som jeg kan se etter som er tegn på at tampongen ennå er inni? Jeg merker/kjenner ingenting nå, og nå har det snart gått 1 uke. Betyr det at jeg ikke har tampong inni meg da?

Svar

Hei.

Dersom en tampong blir gjenglemt, vil der etterhvert bli svært dårlig lukt, evt betennelse og vondt, så det vil du alltid merke symptomer på.
Det er lett å sjekke om tampongen er der eller ikke: Kjenn med f.eks. to fingre helt til bunns i skjeden. Du kan ikke gjøre noe galt med å gjøre dette.
Du er til bunns i skjeden når du kjenner livmortappen, som en litt fastere tapp midt inne i bunnen av skjeden. Litt avhengig av fingerlengden, men det er stort sett litt lengre enn lengste finger. Du kan kjenne den som en tapp som er omtrent dobbelt så tykk som en finger, og noe fastere enn alt annet omkringliggende vev. Du kan la fingrene gli rundt den, for der kan en tampong legge seg.

Håper det var greit svar.