Galaktore m.m.

Spørsmål

Fikk mens 13 år gammel, har alltid hatt rgm. mens, 28 dgrs syklus. Begynte på P-piller, Trionetta, 20 år gammel, har brukt dem sammenhengende i 8 år, sluttet m dem 010204. Etter dette m en gang rgm mensn, men 35 dgrs syklus. Oppdaget allerede første P-pellefrie måned at jeg hadde galaktore når man presset på brystet, ikke siving. Ble stresset, tok blodprøve på jobbb 0305 som viste TSH 1.17, fT4 12, LH 6, FSH 5, Prolaktin 194, Østradiol 0.29. Fra andre måned, tatt rgm eggløsningstester, men påviste ingen EL før 2805, og ble da gravid m en gang. Legger til at min mann og jrg har rgm samleie, nesten hver dag. Hadde dessverre spontanabort 180604 m 6 dgrs blødning uten behov for revisio. Har siden 2805 igjen tatt EL-tester, men får ikke utslag.
Mitt spørsmål er:
Hvorfor har jeg galaktore?? Kan det henge sammen m hvorfor jeg ikke får påvist EL? og kan det henge sammen m spontanaborten? Kan jeg ha noen anovulatoriske sykluser og corpus luteum-svikt? Eller har jeg hatt anovulatoriske sykler først fordi jeg nettopp hadde sluttet på P-piller, og nå fordi jeg nettopp har hatt SA?? Går det an? Er det noen som har galaktore uten at det behøver å ha innvirkning på noe hormonelt, dvs i mitt tilfelle fertiliteten? Kvier meg litt for å gå til gynekolog, dersom det ikke "er noe"..

Kvinne, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er tydelig at du har ureg. eggløsninger og at de uteblir i noen cykler. Det er vanlig at en kan presse "melk" - sekret - ut av brystene, også med normal Prolactin. "Galaktore" er det kun ved spontan sekresjon (siving). Et nivå på 194 vil ikke influere på fertiliteten. Foreløpig ser jeg ingen grunn til å oppsøke gynekolog. Lev normalt. Jeg synes det er unødvendig med eggløsningstester med den samleiefrekvensen dere har. Normale sædceller lever i inn til 7 døgn. Da vil det alltid være spermier tilstede når du får eggløsning. Det burde være gode utsikter til normal graviditet senere!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn