Fruktbarhet med én eggstokk

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 22 år, og som lurer veldig. Da jeg var baby (3-4 uker gammel) ble det fjernet en eggstokk hos meg, pga cyste. Jeg har da bare én eggstokk, og det bekymrer meg litt.

Så da er spørsmålet mitt: Hvordan påvirker dette fruktbarheten min/det å få barn? Får jeg eggløsning annenhver mnd.? Må jeg forvente lengre prøvetid før jeg blir gravid?

Jeg har hatt normale menstruasjoner oppigjennom, med moderate/normale menssmerter. Jeg er også sikker på at jeg har normale eggløsninger. Har de fleste symptomene på når eggløsningen er, ihvertfall. Jeg har ingen hormonelle plager, bortsett fra ømme bryster etter eggløsning og fram til mensen. Jeg var på innvendig ultralyd (sjekk av eggstokken) for noen år siden, og da fant de ingenting unormalt. Følte heller ikke jeg fikk nok info om dette ang eggstokkcyster... Bruker ingen form for prevensjon. Sluttet med det for 1,5 år siden.

Håper du kan svare på dette så detaljert som mulig....

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg! Jeg kan berolige deg med at fruktbarheten din ikke, eller lite, er påvirket av at du har fjernet én eggstokk. Den gjenværende eggstokken vil produsere egg som normalt, og medfører eggløsning hver måned. Vi regner også med at begge egglederne kan fange opp egg fra den ene eggstokken, som du har igjen. Det er derfor uvanlig at det tar lengre tid enn normalt å bli gravid med kun én eggstokk. At du har normal menstruasjonssyklus og eggløsninger, viser at også hormonelle forhold er i orden.

Konklusjon: At du kun har eggstokk, bør ikke være grunn til bekymring hva fruktbarhet angår!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-