Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fruktbarhet med én eggstokk

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 22 år, og som lurer veldig. Da jeg var baby (3-4 uker gammel) ble det fjernet en eggstokk hos meg, pga cyste. Jeg har da bare én eggstokk, og det bekymrer meg litt.

Så da er spørsmålet mitt: Hvordan påvirker dette fruktbarheten min/det å få barn? Får jeg eggløsning annenhver mnd.? Må jeg forvente lengre prøvetid før jeg blir gravid?

Jeg har hatt normale menstruasjoner oppigjennom, med moderate/normale menssmerter. Jeg er også sikker på at jeg har normale eggløsninger. Har de fleste symptomene på når eggløsningen er, ihvertfall. Jeg har ingen hormonelle plager, bortsett fra ømme bryster etter eggløsning og fram til mensen. Jeg var på innvendig ultralyd (sjekk av eggstokken) for noen år siden, og da fant de ingenting unormalt. Følte heller ikke jeg fikk nok info om dette ang eggstokkcyster... Bruker ingen form for prevensjon. Sluttet med det for 1,5 år siden.

Håper du kan svare på dette så detaljert som mulig....

Svar

Kjære deg! Jeg kan berolige deg med at fruktbarheten din ikke, eller lite, er påvirket av at du har fjernet én eggstokk. Den gjenværende eggstokken vil produsere egg som normalt, og medfører eggløsning hver måned. Vi regner også med at begge egglederne kan fange opp egg fra den ene eggstokken, som du har igjen. Det er derfor uvanlig at det tar lengre tid enn normalt å bli gravid med kun én eggstokk. At du har normal menstruasjonssyklus og eggløsninger, viser at også hormonelle forhold er i orden.

Konklusjon: At du kun har eggstokk, bør ikke være grunn til bekymring hva fruktbarhet angår!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-