Fremfallen livmor

Spørsmål

i en alder av 39 år, fikk jeg diagnosen fremfallen livmor. Har også vært undersøkt på sykehus et år tilbake i tid. Undersøkelsen ga meg lite svar på mitt problem. -kom tilbake om et år, så vurderer vi da... Har ofte en tyngdefølelse i underlivet og stikker jeg en finger opp i skjeden kjenner jeg livmormunnen et par cm opp. Av og til ved mageleie lekker urin. Føler også på dette som kvinne. Føler meg lite kvinnelig og vid og slapp i underlivet, noe som hemmer meg seksuelt. Trener fast 3 ganger i uken. Er i god fysisk og psykisk form. Har regelmessig menstruasjon.Er bevisst på knipeøvelser og gjør dette daglig uten å føle særlig bedring. Hva kan jeg gjøre? Er jeg klar for en eventuell fjerning av livmor? Dette ble nevnt på sykehuset.

Kvinne, 46 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det kan ikke være mye tvil om at livmoren din må ha sunket ned, og det kan gi deg inkontinensplager, tyngdefornemmelse og problemer seksuelt, akkurat slik du beskriver. Når først livmoren har falt ned som hos deg hjelper det dessverre ikke så mye med knipeøvelser og trening på akkurat dette, det er ikke muskulatur som holder den oppe vanligvis, men noen seneliknende strukturer som kalles ligamenter.

Å operere en slik fremfallen livmor burde vanligvis ikke være noe problem, og jeg lurer litt på hvorfor det ikke er gjort da diagnosen burde vært stilt da du var på sykehuset sist. Det er ikke egentlig nødvendig å fjerne den, men er det store muskelknuter eller andre forhold som vanskeliggjør operasjon kan det være like greit å fjerne den. Dette må de aktuelle forholdene i underlivet ditt avgjøre. Jeg synes legen din skal henvise deg til gynekologisk poliklinikk som igjen planlegger operasjon.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn