Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fravær av blødning i den pillefri uken.

Spørsmål

Hei. Jeg bruker p-piller(loette 28). Har brukt disse i flere år og har alltid regelmessig blødning i den uka med sukkerpiller. Pleier ikke ta disse sukkerpiller, men jeg begynner alltid på nytt brett etter en uke. Denne uka skulle jeg hatt "mensen", men nå er det søndag og den har fortsatt ikke kommet. Har hatt litt mensensmerter og antydninger til det av og på flere dager denne uka. Kan jeg ha blitt gravid? Jeg hadde samleie den 2.desember, og jeg vet at jeg glemmer en pille her og der. Husker ikke om jeg glemte det spesifikt denne uka. Jeg tok en test i dag morges som var negativ. Kan det være noen annen grunn til at jeg ikke har fått noen blødning denne uka? Er det best å bare begynne på nytt brett i morgen som vanlig, eller bør jeg ta en ny test først? Det står på testen at den viser tidlig resultat, og nå har det jo gått over 3 uker siden samleie, så om jeg skulle blitt gravid ville det vel vises på en test innen nå? Setter pris på noen svar om hva jeg bør gjøre. Hilsen kvinne, 26.

Kvinne 26
Svar

  

Hvis du hadde siste samleie 2.12. og nå har negativ test, så burde graviditet være utelukket. Det kan forekomme med p-piller at det ikke kommer menstruasjon. Jeg vil foreslå at du tar en ny test og så starter på et nytt brett til vanlig tid.

Har du overveiet å ta p-pillene uten pause? Altså gå rett på neste brett og hoppe over sukkerpillene? Så slipper du menstruasjon.

Vennlig hilsen Mette