Forskyve mensen

Spørsmål

Hei,
Jeg lurte på om hvordan man kan forskyve menstruasjon. Jeg bruker Trionetta p-piller. Jeg snakket med gynekologen min og hun anbefalte meg å bare begynne på nytt brett, men jeg har også hørt at i tilfelle av Trionetta er det bare de gule p-piller som kan brukes til dette. Hva er riktig da? Hvor lenge man kan max. forskyve mensen? Er det mulig å flyte mensen slik at man får den før? Når jeg bruker ekstra piller, får jeg mensen med en gang jeg slutter, eller er det som vanligvis, at det tar noe dager etter den siste pilen? Hvordan er det med PMS? Forskyves den også?
Tusen tak for svar!

Kvinne, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er riktig som du sier, jeg sakser her fra artikkelen vår om mens-forskyvning;
”Trinordiol” og ”Trionetta”, 21- og 28-pillers brett: Det er bare de gule pillene som kan brukes til å utsette mensen. Når du har tatt den siste gule pillen på et brett, begynner du rett på den første gule tabletten på neste brett. Ta en gul pille hver dag så lenge du trenger å utsette mensen. Resten av brettet kastes. Deretter tar du en pillefri uke (da kommer også en menstruasjonsblødning) og fortsetter som vanlig på begynnelsen av et nytt brett."

Du kan i prinsippet forskyve menstruasjonen så lenge du ønsker. Hvis du vil flytte mensen så må du ta et opphold i pillebruken når det passer med å ha mensen, og så fortsette fra det tidspunktet, slik som beskrevet over.

Det vil nok ta noen dager før du får mensen også når du har utsatt den. PMS vil vanligvis også forskyve seg.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-