Følelsesløs etter bikinisnitt

Spørsmål

For ti år siden fikk jeg fjernet livmoren ved "bikinisnitt"operasjon. Etter operasjonen hadde jeg ikke følelser rundt operasjonsarret. Nå har jeg noen områder langs arret hvor jeg ikke har hudfølelse. For 3-4 år siden forsvant kjønnshårene i et området under operasjonsarret. Jeg har i mange år hatt smerter i blæren (av og til får jeg ikke tisse) og korsrygen om morgenen når jeg våkner. Disse smertene avtar utover formiddagen. Blæren min er undersøkt på "kryss og tvers", og det er ikke funnet noe galt. Men ... i den senere tid har jeg begynt å lure på om manglende hudfølelse rundt operasjonsarret er manglende nerveimpulser, som videre gjør at det ikke blir gitt "riktige impulser" til muskulaturen innenfor, som f.eks. blæren.
Dette har jeg ikke nevnt for legen min, jeg vet ikke om det er et "dumt" spørsmål. Kan slike store operasjonsarr tvers over kroppen hvor hudfølelsen ikke kommer tilbake, gi nevrologisk smerter/sykdommer i nærligende og/eller fjernere kropsdeler??
Håper på snarlig svar!
Hilsen
en lekmann

Kvinne, 50 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Spørsmålene din er ikke "dumme"!
Ved bikinisnitt er det uunngåelig at de fineste hudnervene blir berørt og hudfølelsen borte i et mindre område, gjerne nedenfor snittet. Som regel vil dette bedres, men det er ikke uvanlig at noe av følelsen varig blir borte. Jeg kan ikke se at dette har noen sammenheng med tap av kjønnshårene. Dette er mer sannnsynlig aldersbetinget. Jeg har heller aldri hørt om at et slikt snitt kan forstyrre blærefunksjonen, forutsatt at inngrepet for 10 år siden var uten komplikasjoner.