Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fjerning av hormonspiral

Spørsmål

Jeg skulle fjerne hormonspiralen i juni, men legen fant den ikke og henviste meg til gynokolog. Hun så den godt med ultralyd, men fikk den heller ikke ut og skal henvise meg til sykehus. Hun røsket ganske mye i meg og nå føler jeg meg på en måte litt gravid. Meningen er jo det, men helst ikke før spiralen er ute... Jeg hadde en eggløsningstest og det ble positiv som bare det. Så er spørsmålet. Vil man få utslag på eggløsningstest mens man har hormonspiral? (Jeg har hatt den i nesten 6 år) Eller har spiralen blitt «ødelagt» av all «røskingen»? Jeg hører aldri fra sykehuset så jeg begynner å bli utålmodig og litt engstelig for å bli gravid før spiralen er operert ut.

Kvinne 38
Svar

  

Ja, hormonspiralen påvirker vanligvis ikke eggløsningen, så syklus med eggløsning vil fortsette. Spiralen ødelegges ikke av ‘røsking’ og den kan være effektiv i 7 år eller kanskje mer? Jeg synes at du skal purre for time. Med dine 38 år har du ingen tid å spille med hensyn til å bli gravid. Søk evt. til et privat senter. Det må muligens utføres hysteroskopi (kikkertundersøkelse av livmoren) eller en liten utskrapning i narkose.

Lykke til. Vennlig hilsen Mette