Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fissur ved vagina

Spørsmål

Hei, Jeg har en rift nederst på vaginaen min. Den åpner seg hvergang/ofte når jeg har samleie med partneren min, og dette gjør da svært vondt. Vi har prøvd alle typer glide middel, forsøkt å gjøre det rolig, ikke ha sex på lang stund, ulike stillinger, starte sakte, unngått at partner kommer inni meg, byttet p-piller osvosv men riften kommer tilbake/ åpner seg igjen selvom vi til og med venter 2-3 måneder mellom sammleie. Den befinner seg på innsiden av vagina og nederst (der man kutter under fødsel for å vie ut vagina) der det er sirklet rundt på bildet som er lagt ved. Kan dette være relatert til noe annet og er det noen behandling for dette? Det er veldig psykisk slitsomt at jeg må tenke på dette hvergang jeg har samleie.

Kvinne 22
Svar

  

En slik rift omtales som ‘fissur’ og er ganske vanlig, men ikke lett å behandle. Man må utelukke at det kan foreligge kronisk soppinfeksjon, evt. en kronisk hudsykdom som lichen. Det må også utelukkes at det kan være en slags allergi eller overfølsomhet for ytre påvirkning. Ikke bruk såpe for rengjøring. Bruk i stedet en hånddusj for skylling, evt vask med babyolje.

Hvis man ikke kjenner årsak og har utelukket infeksjon, så kan man forsøke med lokal mild kortisonkrem, f.eks. locoid lipid.

Hvis det ikke hjelper, så kan det være aktuelt med henvisning til en ‘vulva-klinikk’, men det er ofte lange ventetider. Noen gynekologer har god erfaring med vulva-lidelser, og noen hudleger er spesialister. Hør med din fastlege.

Jeg håper at du kan få hjelp med dette store problemet.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-