Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fikk mensen 3 dager for tidlig

Spørsmål

Hei, jeg har hatt mensen i ca 5 år nå, og den har alltid vært regelmessig. Jeg bruker også en app for og følge syklusen min. Normalt kommer mensen akkurat når appen sier jeg skal få, og varer i 6 dager, men nå fikk jeg den 3 dager for tidlig og den varte bare 4 dager. Jeg blødde ikke så mye som jeg bruker heller. Sliter også mye med søvn og tisser hele tiden enten jeg drikker mye eller ikke. Kan det være jeg er gravid?

Kvinne 19
Svar

Hei.


Du har stilt ditt spørsmål til sexologen vår, men ditt spørsmål er ikke hans fagfelt, derfor får du svar fra meg som almenlege. 

Det er slett ikke uvanlig at man en og annen gang får mensen på uventet tidspunkt, og det kan skyldes tilfeldigheter eller tilfeldige hormonelle svingninger.  Hvis det bare skjer den ene gangen, og du så kommer inn i vanlige sykluser igjen, behøver du ikke tenke noe mer på dette. Vedvarer det, så kan du oppsøke fastlegen for å bli utredet for dette, bl.a. med blodprøver for å se på dine hormonverdier.

Du urinerer mye, sier du. Hvis det er hyppig vannlating, så bør du sjekke en urinprøve hos legen din for å se om du kan ha en urinveisinfeksjon, jeg ville nok ha utelukket dette i ditt tilfelle. Til spørsmålet om du er gravid, så er det naturligvis umulig for meg å svare nei på det spørsmålet, for det kan jo enhver kvinne bli, om man har hatt ubeskyttet sex. Det er imidlertid et spørsmål som det ikke er noen hensikt i å gå å lure på, så kjøp deg en gravitest på apoteket og sjekk dette, det anbefaler jeg.


Håper det var greie svar. Ha det bra.