fertilitetsscreening

Spørsmål

Hei!

Jeg sendte inn spørsmål tidligere der jeg beskrev hvordan jeg og mannen min (begge 33) har prøvd å bli gravide i ett år.
Jeg beklager at jeg ikke fikk med i spørsmålet at FSH ( 6.3 IU/L) og LH (5.7 IU/L) på dag 3 i syklusen min. Progesteron var tatt på dag 20, og var på (37.2 nmol/L).
Har også tatt ultralyd som var helt fin, med mange follikler.
Bør jeg be legen min om østradiol i tillegg?

Tusen takk for svar.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og beklager seint oppfølgningssvar. Det har desv skjedd en teknisk feil som gjør at dette svaret kommer lenge etter at fristen har utløpt. Du får derfor dine penger tilbake og privat mail fra ansvarlig administrator for lommelegen.
Takk for utfyllende informasjon vedrørende tidspunkt for når blodprøvene ble tatt. Vi ser ofte at FSH, LH og østradiol varierer fra den ene syklusen til den andre. Østradiol tolkes sammen med FSH for å se hvordan og hvor tidlig eggstokken “våkner opp”. Du kan derfor gjerne ta prøvene på nytt etter en eller to måneder. Utifra de opplysningene du ga tidligere synes jeg som sagt at det er mange viktige faktorer som tilsammen peker i gunstig retning for at dere skal lykkes. Enten på egenhånd eller med hjelp. Det er ikke noe i veien for at dere forsøker litt til, men heller ikke noe iveien for å be om en second opinion hos en gynekolog som har spesiell kompetanse på fertilitet. Her er det din og deres tålmodighet som spiller inn, og det er derfor opp til dere hvor mange månedene dere ønsker å fortsette på egenhånd. Av alle par som går igjennom en full fertilitetsscreening er det fortsatt nesten 30 % man ikke finner en eksakt årsak som forklaring.
Det beste rådet jeg kan gi deg tror jeg er å legge en “plan” for hvor lenge dere skal forsøke uten å søke ytterligere hjelp. Bli enige om og si til hverandre at nå prøver vi feks ut april ( eller mai eller hvilken måned som kjennes riktig for dere) og hvis pos test uteblir starter dere prosessen med å kontakte en klinikk.
Lykke til!!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-