Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Farget utflod etter operasjon for livmorkreft

Spørsmål

Hadde radikal hysterektomi i mars 2018 med 6 påfølgende cellegiftkurer . Var på min første tremånederskontroll i desember hvor alt virket bra . Skal til den andre kontrollen om ti uker . Hadde for 14 dager siden farget utflod noen dager som så ble borte . Samtidlig sår på utsiden sv skjeden som det ble litt blod på papiret av . Dette ble også borte . Nå 14 dager etter har jeg på ny farget utflod . Har også smerter på siden av navlen om jeg nyser, hoster OL . Kan dette være ny kreft og kan jeg vente til gyn timen om to uker på å få det sjekket ? Er veldig nervøs nå .

Kvinne 61
Svar

Hvis man er behandlet for kreft tenker man alltid det verste, men dine symptomer med farget (blodig?) utflod kan ha andre årsaker som at det har dannet seg en polypp i arret inne i skjeden eller at det er skjøre slimhinner på grunn av østrogenmangel. Ved en gynekologisk undersøkelse vil man kunne finne årsaken, evt. ta ut vevsprøve. 

Er du operert med laparoskopi?, evt. robot-laparoskopi? Så kan de beskrevne smerter skyldes at det er et lite sårbrokk hvor instrumentet ble ført inn ved navlen. Med ultralyd kan det sjekkes. 

Jeg synes at du kan vente til kontrollen om to uker. Vi får håpe det beste. 

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-