Får ikke flere barn - hva er årsaken?

Spørsmål

vi har i to år prøvd å bli gravid uten å lykkes. Vi har ei datter fra før, men også den gangen tok det over to år. Har vært til utredning, og de finner ikke noe galt, ennå i hvertfall. Har brukt "pergotime" i 3 mnd. nå uten resultat. Har faktisk fått forskjøvet mens med to til tre uker når jeg har brukt pergotime. Er dette normalt?
Vi har forøvrig et helt normalt sex liv.
Siden vi allerede har fått en unge så vet jeg jo at vi kan få det til, men jeg lurer på hva årsaken kan være til at det tar så lang tid. Kan det faktum at jeg er veldig tynn spille inn? Jeg er 170 cm. og veier 53-55kg. Har alltid vært tynn og jeg spiser mye og sunn mat. Har alltid hatt forholdsvis rehelmessig mens. (4-5 ukers syklus)Hvis dette kan være en årsak, hvordan kan jeg gjøre noe med det?

Kvinne, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Hvis alle forhold er utredet og funnet normale hos deg og mannen din, foreligger noe vi betegner som sekundær, uforklarlig infertilitet. Dette kjenner vi ikke alle grunner til. Vekten din spiller ingen rolle, og menstruasjonsmønsteret ditt er akseptabelt. Du har vel fått påvist eggløsning 2 uker før menstruasjonen med analyse av progesteronhormonet? Og din manns sædkvalitet er normal?
Pergotime kan gis annenhver måned i 6 mndr. (3 ganger), men dosen kan økes hvis du hittil har fått 50mg tabletter. Dosen kan økes til 150mg daglig fra dag 5 til 9 (5 dager), men dette administreres vel av gynekolog?
Siden du har fått barn tidligere, burde det være gode sjanser for ny graviditet. Du kan ellers se på nettstedet fub.no, som har mye informasjon om barnløshet. Lykke til!