Er jeg gravid?

Spørsmål

Jeg har mistanke om at jeg er gravid, men har tatt noen hjemmetester som har vært negative. Siste menstruasjon var 26. november. Jeg har fått ømme bryster, og de har vokst litt. Jeg har av og til menstruasjons-lignende smerter. I tillegg er jeg kvalm og trøtt, og har en rar smak i munnen (litt syreaktig). Syklusen min pleier å være på 26-28 dager, og jeg tror jeg hadde eggløsning tidlig denne gangen, bare 10 dager etter første dag i siste mens. Jeg ventet mensen omtrent på julaften (eller litt før).
Spørsmålet mitt er om jeg kan være gravid selv om testen er negativ? Bør jeg oppsøke lege eller vente og se om testen blir positiv etter hvert? (beklager langt spørsmål)

Relevante sykdommer/medisiner: Gravid?

Kvinne, 29 år

Svar

Hei!

Når testene er negative er det usannsynlig at du er gravid. I disse dager ville jeg jo forvente at du fikk menstruasjon igjen, noen dagers forskyvning er ikke unormalt.

Uansett har det jo ingen umiddelbar konsekvens om du skulle være gravid, det er jo ikke nødvendig å gå til lege så tidlig med første svangerskapskontroll uansett.

Har du hatt samleie etter 26/11 som kan forklare en graviditet? Deter teoretisk mulig at gravitestene er negative, men flere negative gjør det mindre og mindre sannsynlig at du er gravid.

Uansett skal du bare vente og se om du ikke får mensen igjen, og da har du jo svar på spørsmålet. Hvis det drøyer lenge før du får mensen og du fortsatt føler noe er unormalt, kan du be legen din ta en gravitest i blodet.

Lykke til!