Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Er graviditet mulig?

Spørsmål

Har noen spørsmål knyttet til eggløsning, samleie og sjanse for graviditet. Etter MA har jeg hatt to relativt normale menstruasjoner; Mai: Menstruasjonsstart den 11.05, og EL-slim rundt 24.05. Juni: Menstruasjonsstart 08.06, EL-slim rundt 22.06. Bruker ikke noen form for prevensjon. Har hatt ubeskyttet samleie med utløsning i skjeden ca en uke før 23.06, det samme et par dager etter (har ikke nøyaktige tider for samleie). Rundt 28.06-29.06 var vi intime, uten samleie og utløsning, men hvor mine hender var i kontakt med hans penis, samt at hans penis var i kontakt med mine kjønnslepper - som sagt ikke innenfor skjedeåpningen, men nær. Jeg er usikker på om han skilte ut forsats/"precum", men det var altså ingen utløsning. I tillegg hadde jeg hans fingre inni meg. I dag 05.07 tok jeg en graviditetstest (morgenurin) som var negativ, i tillegg til at jeg spottet litt brunt. Kan det være at mensen er på vei, eller er dette en festeblødning? Hvor stor er sjansen for at intimiteten rundt 28.-29.06 kan ha ført til graviditet? Etter mine utregninger var eggløsning over. Er det stor sjanse for at eggløsning er såpass forsinket at jeg kan ha blitt befruktet da, selv uten penis i skjede og uten utløsning? Kan hans fingre ha hatt forsats på seg, og gjort meg gravid? Dersom jeg har blitt befruktet da, vil det være mulig at spottingen i dag er en festeblødning, eller er det for tidlig? Jeg venter på neste menstruasjon, men etter MA, og en del andre omstendigheter, er jeg opptatt å finne ut når en evt. befrukting kan ha funnet sted DERSOM jeg er gravid. Mvh. usikker kvinne, 29

Kvinne 29
Svar

  

Man regner med at de fruktbare dager hvor man kan bli gravid er seks dager som avsluttes på eggløsningsdagen. I juni vil det for deg ha vært 17.-22. juni. Sjansen for å bli vellykket gravid i en alder av 29 år er ca 20% per syklus.

Svar på dine spørsmål:

1. Kan det være at mensen er på vei, eller er dette en festeblødning? Svar: mon ikke at der er en menstruasjon som er på vei? Det passer jo med tiden at den skal komme ca. i morgen. Festeblødning er ikke et medisinsk begrep, dvs. ikke noe som vi leger har tro på.

2. Hvor stor er sjansen for at intimiteten rundt 28.-29.06 kan ha ført til graviditet? Svar: Hertil vil jeg svare at det ikke er mulig, dels på grunn av tidspunktet, dels på grunn av det du beskriver. 

3. Etter mine utregninger var eggløsning over. Er det stor sjanse for at eggløsning er såpass forsinket at jeg kan ha blitt befruktet da, selv uten penis i skjede og uten utløsning? Svar: se ovenfor, For det første er det ingen grunn til å tro at eggløsningen var forsinket, du hadde jo eggløsningsslim, og for det andre var penis ikke i skjeden og det var ikke utløsning.

4. Kan hans fingre ha hatt forsats på seg, og gjort meg gravid? Svar: igjen, det er utenkelig

5. Dersom jeg har blitt befruktet da, vil det være mulig at spottingen i dag er en festeblødning, eller er det for tidlig? Svar: som sagt, vi leget tror ikke på det med festeblødning.

Så ta det helt med ro og se om det ikke blir full menstruasjon i morgen eller i overmorgen.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-