Er "Gardnerella" en kjønnsykdom?

Spørsmål

Jeg stiller spørsmålet som ektemann. Min kone er 42 år, og er frisk og rask og bruker ingen medisiner.Hun har fått diagnostisert en underlivsinfeksjon med "gardnerella vaginalis" hos sin faste gynekolog igår.
Han har opplyst henne om at dette smittes ved samleie. Hun mistenker så meg for å vært sammen med en annen kvinne, noe jeg vitterlig ikke har vært.
Min kone og jeg har hatt et opphold på ca. 1 år, når det gjelder samleie av forskjellige årsaker. (Ingen fysiske sykdomsårsaker til dette.)
Jeg har lest om gardnerella vaginalis på internett for å få svar, men vet ikke om jeg har forstått dette riktig.
Kan du gi meg og oss en forklaring. Jeg har ingen symptomer. Min kone hadde dette også for ca. 2 - 2 1/2 år siden, og fikk da en Flagyl kur. Det samme får hun nå. Gynekologen har også sagt at jeg bør behandles med Flagyl. Ser i noe litteratur at gardnerella trives dårlig på mannens kjønnsorgan, og betyr det at den evt. "brenner" ut av seg selv og ikke behøver å behandles?
Ser at det er en del uklarheter omkring garnerella vaginalis.
Har du en god fysiologisk forklaring til dette?

Relevante sykdommer/medisiner: Frisk, bruker ingen medisiner.

Mann, 49 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Betegnelsen Garnerellainfeksjon er misvisende. Tilstanden er vedtatt å skulle hete Vaginose, og er uttrykk for et avvik fra den vanlige bakteriesammensetningen i skjedesekret. Denne skal domineres av melkesyrebakterier (lactobaciller). Andre mikrober, bl. a. Gardnerella, finnes normalt i lite antall. Vaginose er ingen infeksjon eller betennelse, men kan være ubehagelig på grunn av konsistens, utseende og lukt. Den regnes ikke som seksuelt overført, for resultatene er like om bare kvinnen blir behandlet eller begge partnerne. Årsaken til endringen er ukjent. Jeg behandler vaginose nå med reseptfrie EcoVag vaginalkapsler, som består av 2 stammer humane lactobaciller. Behandlingen er llike effektiv som med Flagyl og Dalacin, og kuren kan forlenges og gjentas til plagen er borte.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn